سخنان صریح و استراتژیک علامه مصباح یزدی، روز 13 آبان در جمع پاسداران:
عامل پیروزی ما عشق به امام حسین بود؛ نه عشق به سکههای طلا/ استراتژی آمریکا تبدیل روحیه شهادتطلبی به رفاهطلبی است
گروه سیاسی - رجانیوز: آیتالله مصباح یزدی روز گذشته در دیدار با جمعی از کارکنان سپاه حفاظت هواپیمایی گفت: سنت الهی چنین است که کمکهای خود را به کسانی ارزانی میدارد که استعداد کسب آنها را از طریق سپاسگزاری و قدردانی از نعمتهای او به دست آورده باشند.
وی ادامه داد: انسان به دلیل ضعف شناخت و غفلت، مرتکب اشتباهاتی میشود و برای اینکه بتواند قدردان نعمتهای الهی باشد، باید این نقاط ضعف را شناسایی کند و از آنها عبرت بگیرد.
ایشان یکی از شیوههای تربیتی خداوند در قرآن را بیان داستانها و سرگذشت اقوام گذشته عنوان کرد، و افزود: هدف قرآن از بیان داستانهای پیشینیان کشف و تقویت نقاط مثبت، و شناسایی و جبران نقاط ضعف اقوام و امتهای گذشته است. برای مثال، پس از ذکر ماجرای جنگ بدر، اعتماد بر خداوند را سبب پیروزی آن عده اندک معرفی میکند و با بیان داستان جنگ حنین، اعتماد به توان و تعداد خود را زمینهساز شکست مسلمانان عنوان میکند.
آیتالله مصباح یزدی انقلاب اسلامی ایران را انقلابی با ویژگیهای خاص و آن را در عالم کمنظیر دانست، و گفت: ما باید هر اندازه که میتوانیم با مطالعه و بهرهگیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری، نقاط قوت و ضعف خود را بشناسیم و قوتها را تقویت و ضعفها را جبران کنیم.
ایشان اولین نقطه قوت انقلاب اسلامی را توجه و توکل به خداوند در موقعیتهای گوناگون معرفی کرد، و گفت: شعار امام «نه شرقی و نه غربی» بود. امام به هیچکس جز خداوند تکیه نداشت و زمانی که نهضت را آغاز کرد، اکثریت مردم، و حتی بسیاری از اقران امام باور نمیکردند که بتوان شاه و سلطنت او را در هم شکست؛ اما امام میفرمود ما برای خدا قیام کردهایم، و خداوند به ما کمک خواهد کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دومین نقطه قوت انقلاب اسلامی را توجه به اسلام و یاری دین خدا دانست، و افزود: اگر فرمایشات امام را واژهشماری کنیم، در مییابیم مسألهای که امام بیشترین تأکید را بر آن داشتند اسلام است. از همین رو بر خلاف بعضی کشورهای انقلابی دیگر مثل مصر که محور قیامشان ناسیونالیسم و قومیت عربی بود، محور نهضت مردم ایران اسلام بود و مردم با روشنگریهای امام و پیروی از دستورات ایشان به دنبال اسلام و یاری دین خدا بودند.
ایشان حاکمیت اسلام با محوریت ولایت فقیه در ایران را دستاوردی مهم و اساسی خواند، و گفت: اینکه یک آخوند در رأس هرم قدرت قرار گیرد و بهجای شاه بنشیند برای هیچکس باورپذیر نبود و حتی از نظر روشنفکران خندهدار بود؛ اما امام اصل ولایت فقیه را در درس خود مطرح کرد، درباره آن کتاب نوشت و آن را در عمل پایهگذاری کرد. امام ـرحمتالله علیهـ حکومت را متعلق به خدا، و مجریان آن را نیز امامان معصوم و در غیبت آنان فقها میدانست.
آیتالله مصباح یزدی افزود: مردم، به ویژه کسانی که در انقلاب نقش اساسی ایفا کردند، باور داشتند که ارزشها منحصر در مادیات نیست؛ بلکه ارزشهای معنوی مثل رضایت خداوند و خشنودی امام زمان والاتر و مهمتر از ارزشهای مادی است.
وی همچنین گفت: مکتب اسلام و عشق به امام حسین ـعلیهالسلامـ به ما آموخت اگر امر دایر بین مادیات و معنویات شد، معنویات اهم است؛ و اگر دین به خطر افتاد، باید جان را فدای دین کرد. از همینرو بزرگترین آرزوی شهیدان سر گذاشتن بر دامان سیدالشهداء ـ علیهالسلام بود؛ نه رفاه زن و فرزند.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: استراتژیستهای آمریکایی تصریح کردهاند پیروزی بر ایران با استفاده از ابزارهای نظامی به تنهایی امکانپذیر نیست؛ بلکه تبدیل روحیه شهادتطلبانه به رفاهطلبانه زمینه این امر را فراهم میکند. از همینرو دشمن تمام تلاش خود را بهکار میگیرد تا روح معنویت و اتکا به خداوند را از ما بگیرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه رفاهطلبی و دنیازدگی بعضی از مسؤولان و اقشار مردم را مهمترین نقطهضعف انقلاب دانست، و گفت: این نقطهضعف در صدر اسلام هم وجود داشت. کسانی که با حضرت علی ـعلیهالسلامـ درافتادند و حق ایشان را غصب کردند، عقیده داشتند که آنها باید از حق ویژهای برخوردار باشند.
ایشان در ادامه گفت: برخی از متصدیان و مسؤولان انقلاب نیز از همان ابتدا به فکر پیشرفتهای مادی خود و خانوادهشان بوده و با ویژهخواری و هزینه کردن از بیتالمال اسباب رفاه را برای خود فراهم کرده بودند و بعضی از ایشان پس از چند دهه پرچمداری انقلاب، در جریان فتنه سال 88 چهره واقعی خود را نشان دادند.
آیتالله مصباح یزدی تأکید کرد: عامل پیروزی ما عشق به امام حسین بود؛ نه عشق به سکههای طلا.
وی اعتقاد به ولایت فقیه و پیروی از ولی امر را ضروری و حیاتبخش خواند، و افزود: متأسفانه کسانی هستند که این اصل اساسی را باور ندارند و اساساً تشکیل این حکومت را امری اتفاقی و بهرهبرداری امام از موج ایجاد شده در جامعه آن روز میدانند.
این استاد اخلاق همچنین گفت: در زمان پیامبر ـصلواتالله علیهـ بسیاری از افراد در فرمایشات آن حضرت در باره جانشینی حضرت علی ـعلیهالسلامـ تردید داشتند و حتی به پیغمبر اکرم میگفتند آیا این حرف تو است، یا دستور خدواند است؟! امروز نیز عجیب نیست که کسانی باور نکنند که حضور ولیفقیه برای اداره کشور بر اساس دستورات اسلام ناب، ضروری و لازم است.
وی با اشاره به مشکلات اخلاقی و رفتاری رؤسای جمهور بعضی از کشورها گفت: بعد از نعمت اسلام و انقلاب، نعمت ولی فقیهی پاک، دلسوز و مهربان از منتهای خداوند بر ما است.
وی افزود: بنده در طول 40 سال آشنایی با ایشان ندیدم که معظمله با کسی خصومت شخصی داشته باشد؛ چنین کسی را کجا میتوان یافت؟
استاد حوزه علمیه با اشاره به اهمیت شناخت مسأله ولایت فقیه، همراه با عشق قلبی و اطاعت عملی، بیان کرد: باید بدانیم که مرتبه نازله اطاعت از امام معصوم، پیروی از ولی فقیه است. پس باید این امر را به عنوان یک واجب شرعی تلقی کرده و هم خود و هم دیگران را به آن ترغیب کنیم.
ایشان، در پایان سادهزیستی، صرفهجویی و پرهیز از رفاهطلبی را امری ضروری دانست، و خاطرنشان کرد: صرفهجویی و سادهزیستی محور اقتصاد مقاومتی است و باید توجه داشته باشیم هزینههایی که در برخی از کارها صرف میشود، با ارزشهای انقلاب و روح اسلام سازگار نیست و باید در حد معقول و نافع و بهگونهای که حق مردم پایمال نشود، از ریختوپاشهای اضافی پرهیز کنیم.
منبع: رجانیوز