سفارش تبلیغ
صبا ویژن
http://up.p30room.ir/uploads/139512886810321.jpg
تحریم های جدید آمریکا
نوشته شده توسط reza khangoli zivlaei در ساعت 6:33 عصر
زنگ خطر برای توافقنامه ژنو؛

واکنش‌های داخلی به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

انتشار خبر تحریم‌های جدید علیه ایران کافی بود تا مذاکرات فنی ایران و 1+5 متوقف شود. مذاکراتی که "ماریا زاخاروا" ?سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه بلافاصله بدان واکنش نشان داد و تصمیم دولت آمریکا را«مخالف با روح توافقنامه ژنو» خواند.
گروه سیاسی مشرق - درحالی که طی روز های گذشته عمده بحث ها درباره احتمال اعمال تحریم جدیدعلیه ایران به حول وحوش کنگره آمریکا و تلاش کاخ سفید برای جلوگیری از اعمال این تحریم ها معطوف بود، روز پنج شنبه دولت اوباما در بیانیه ای که وزارت خزانه داری این کشور منتشر کرد 14 شرکت و 4 فرد را به لیست تحریم های خود علیه برنامه هسته ای، سیستم بانکی و صادرات نفت کشورمان اضافه کرد.

انتشار خبر تحریم های جدید علیه ایران کافی بود تا مذاکرات فنی ایران و 1+5 متوقف شود. مذاکراتی که "ماریا زاخاروا" ?سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه بلافاصله بدان واکنش نشان داد و تصمیم دولت آمریکا را«مخالف با روح توافقنامه ژنو» خواند.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز پیش از این، در مصاحبه با مجله تایم آمریکا درخصوص اعمال تحریم‌های جدیدی علیه ایران عنوان کرده بود: همه توافقات می‌میرد. ما دوست نداریم که تحت اکراه و اجبار به مذاکره بپردازیم و در صورتی که کنگره تحریم‌های جدیدی را اعمال کند این نشان از فقدان جدیت و فقدان تمایل برای دستیابی به راه‌حل از سوی آمریکا است.

سیدعباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان ضمن انتقاد شدید از اقدام آمریکا در افزودن 19 فرد و شرکت به لیست تحریم‌های ضدایرانی، این اقدام را خلاف روح توافقنامه ژنو دانسته و گفته بود: در حال ارزیابی شرایط و اتخاذ عکس‌العمل مناسب هستیم.

همچنین مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه نیز ضمن انتقاد شدید از این اقدام آمریکا، گفت: اینگونه اقدامات را غیرسازنده و خارج از مسیر تفاهم انجام شده در ژنو ارزیابی کرده و دولت ایالات متحده آمریکا را به پای‌بندی، واقع‌بینی و مرعوب نشدن در برابر برخی تندروهای مخالف روند مذاکرات ژنو توصیه می‌کنیم و مسئولیت عواقب اقدامات نسنجیده تماماً بر عهده دولت آمریکاست.

در همین حال «مایکل مان» سخنگوی «کاترین اشتون» رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته گفت که مذاکرات کارشناسی درباره برنامه هسته‌یی ایران که پنجشنبه متوقف شد، احتمالا به زودی از سر گرفته خواهد شد. به گزارش رویترز از وین، مان گفت: پس از چهار روز مذاکره طولانی و مشروح، با توجه به پیچیدگی مسائل فنی مورد مذاکره، مشخص شد که کار بیشتری باید صورت بگیرد. وی افزود که پیش‌بینی می‌شود کارشناسان پس از مشورت در کشورهای خود، مذاکرات را به زودی ازسر خواهند گرفت. برپایه این گزارش علاوه بر نشست عمومی میان هیات‌های کارشناسی ایران و 1+5، که از روز چهارشنبه در وین آغاز شد بود، مذاکرات تخصصی در زمینه‌هایی چون تعیین ساز و کار نقل و انتقال پولی و بانکی میان دو هیات مذاکره‌کننده برگزار شده است.




* در ادامه این گزارش واکنش های داخلی به تحریم های جدید آمریکا علیه ایران را مشاهده می کنید؛ 

بررسی تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در مجلس

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسات دو هفته آینده این کمیسیون، اقدام آمریکا در افزودن 19 فرد و شرکت به لیست تحریم‌های ضدایرانی پس از توافق ژنو را با حضور مسئولان مربوطه مورد بررسی قرار می‌دهد.


 فؤاد ایزدی:
باید جلوی توافقنامه ژنو را گرفت/ آمریکا معتقد است ایران حق غنی‌سازی ندارد

 فؤاد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و عدم خوشبینی بیش از حد نسبت به طرف غربی اشاره کرد و اظهار داشت:‌ خوشبینی را مسئولان دولت یازدهم ایجاد کردند؛ وقتی که یکی از مسئولان ارشد دولت در مجلس می‌گوید ما موفق شدیم هم حق غنی‌سازی را برای ایران به رسمیت بشناسیم و هم تحریم‌ها را برداریم، که این صحیح نیست. در حوزه غنی‌سازی، بر اساس توافقنامه، تا 6 ماه آینده به صورت ضمنی و نه به صراحت، ایران حق غنی‌سازی دارد در واقع مشروط به نظر موافق 1+5 است؛ یعنی اگر تا قبل از مذاکرات ژنو شعار مردم ایران این بود که غنی‌سازی حق مسلم ماست، الان به این شعار تبدیل شده که اگر آمریکایی‌ها موافق باشند، غنی‌سازی حق مسلم ماست.

وی یادآور شد: طی این دو هفته جان کری، وندی شرمن و لویی کهن در سنای آمریکا به این نکته تاکید داشتند که ایران حق غنی‌سازی ندارد مگر اینکه ما اجازه دهیم و بر اساس سند توافق حرف درستی را می‌زنند.

 این کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر اینکه توافقنامه ژنو دارای مشکل بوده و مبهم است، تاکید کرد: این متن مشکل دارد و تیم مذاکره کننده باید جلوی آن را بگیرد. مسئولین دولت نیز باید متن توافقنامه را به مردم نشان دهد.


جواد جهانگیرزاده:
آمریکایی‌ها پایه توافقنامه ژنو را سست کردند/آنها به بحث هسته‌ای اکتفا نخواهند کرد

 جواد جهانگیرزاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا علیه شرکت‌ها و افراد ایرانی به بهانه حقوق بشر پس از امضای تفاهم‌نامه ژنو، گفت: در بند آخر تفاهم‌نامه ژنو این نکته به صراحت ذکر شده است که یا در مورد همه چیز توافق می‌شود و یا در مورد هیچ چیز و حرف معاون وزیر امور خارجه آمریکا وندی شرمن، به صراحت بند پایانی تفاهم‌نامه را نقض می‌کند.

وی افزود: اگر در هر جایی و با هر عبارتی و به هر شکلی برخلاف تفاهم‌نامه ژنو اقدام شود، به صورت طبیعی کل توافقنامه زیر سؤال می‌رود و متأسفانه پایه‌های این توافق توسط خود آمریکایی‌ها در حال سست شدن و از بین رفتن است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اقدام آمریکایی‌ها فضای بی‌اعتمادی را به شدت تشدید خواهد کرد و کسانی که پیش از این ادعا می‌کردند می‌توان با گفت‌وگوی مستقیم با آمریکایی‌ها به تفاهم رسید، متوجه می‌شوند که از لحاظ گفتمانی اشتباه می‌کردند.

جهانگیرزاده گفت: از این رو روشن می‌شود که هیچ اطمینانی به آمریکایی‌ها نباید داشت و مذاکره با آمریکایی‌ها راه درستی نیست. اظهارات خانم وندی شرمن این نکته را که آمریکایی‌ها تنها به بحث هسته‌ای اکتفا نخواهند کرد را تأیید می‌کند.



علاءالدین بروجردی:
بازگرداندن هیئت مذاکره‌کننده ایران از وین اقدامی بحق و انقلابی بود

علاءالدین بروجردی با اشاره به اقدام آمریکا در افزودن 19 فرد و شرکت به لیست تحریم‌های ضدایرانی پس از توافق ژنو، این اقدام آمریکا را نقض آشکار توافقنامه ژنو دانست و تأکید کرد: بازگرداندن هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران از مذاکرات کارشناسی بین ایران و 1+5 از وین اتریش، اقدام به حق و انقلابی بود که روز گذشته توسط وزارت امور خارجه صورت گرفت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه یادآور شد:  فراخوانی هیئت مذاکره‌کننده ایران از وین، اولین پیامی است که ایران به آمریکایی‌ها داد مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی در عزم خود مبنی بر حفظ حقوق هسته‌ای و اجرای توافق ژنو جدی است و اگر قرار باشد آمریکایی‌ها به توافقنامه عمل نکنند، این یک تخطی آشکار محسوب می‌شود.

بروجردی در پایان تصریح کرد: اقدام آمریکا در اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران یک بار دیگر نشان می‌دهد که این جمله مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «آمریکا قابل اعتماد نیست»، چقدر دیدگاه و بینش عمیقی است؛ با توجه به فراخوانی هیئت مذاکره‌کننده ایران از وین، باید منتظر باشیم تا ببینیم دولت و شورایعالی امنیت ملی چه تصمیمی خواهند گرفت.


حمیدرضا ترقی:
دولت باید در قبال تحریم‌های جدید آمریکا موضع‌گیری کند

حمیدرضا ترقی معاون امور بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی، با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا علیه کشورمان بر خلاف روح حاکم بر توافقنامه ژنو اظهار داشت:‌ با توجه به اعمال این تحریم‌ها، کارشناسان باید بررسی‌های لازم را انجام دهند و اگر مشخص شود که این تحریم‌ها برخلاف توافقنامه ژنو بوده است، باید مذاکرات متوقف شود.

ترقی با بیان اینکه وزارت امور خارجه کشورمان سعی داشت تحت تاثیر سیاست‌های رژیم صهیونیستی قرار نگیرد،‌ گفت: استفاده کننده اصلی لغو توافق ژنو، صهیونیست‌ها هستند از این رو باید طوری عمل کرد که در دام آنها نیفتیم و درعین حال حقوق ملت ایران نیز کاملا محقق شود.

معاون امور بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی تاکید کرد: در صورتی که اعمال تحریم‌های جدید نقض توافقنامه ژنو تشخیص داده شود دولت باید موضع شدیدی نشان دهد.


کاظم جلالی:
اقدام آمریکا «معنی دار» و «غیر قابل توجیه» است

کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس هم که  سابقه دیپلماتیک دارد، اقدام آمریکا را «معنی دار» و «غیر قابل توجیه» دانسته و  افزوده است: «اینکه وزارت خزانه داری آمریکا که مستقیما زیر نظر رئیس جمهور آمریکاست و جزء دولت آمریکا به حساب می‌آید، دست به تحریم‌ مجدد ایران بزند معنی‌دار و به هیچ وجه قابل توجیه نیست.» وی گفته است:«طبعا این امر می‌تواند بسترساز وارد شدن خدشه جدی به توافقات شود و در نتیجه دیوارهای بی‌اعتمادی را مرتفع‌تر کند.»

فروزنده سخنگوی جمعیت ایثارگران هم که در اواخر دولت قبل معاون پارلمانی رئیس جمهور بود، روز گذشته در گفت وگویی با یکی از خبرگزاری ها اقدام آمریکا را  نشان دهنده قابل اعتماد نبودن آنها دانست و اظهار داشت:«با توجه به حرکاتی که آمریکا داشته، چه بعد از توافق نامه ژنو و چه درباره‌ی تناقض‌گویی‌ها در بحث توافقنامه اصلا اعتمادی به آنها نیست ، بنابراین ما تا تضمین‌های کافی را نگرفته‌ایم، نباید یک طرفه به تعهداتمان عمل کنیم.»


سردار جوانی:
دولت در قبال تحریم‌های جدید اقدام عملی انجام دهد

ید‌الله جوانی کارشناس مسایل سیاسی، با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا علیه کشورمان برخلاف توافقنامه ژنو اظهار داشت: توافقنامه ژنو صراحت دارد که هیچ تحریم جدیدی نباید به تحریم‌های قبلی اضافه شود از این رو کاری که آمریکایی‌ها انجام دادند برخلاف روح حاکم بر توافق ژنو است.

سردار جوانی با بیان اینکه در توافقنامه بر پیوستگی تصریح شده یعنی اصل «همه یا هیچ» مد نظر است، افزود: تحریم‌های جدید نقض پیمان آمریکا و نشان‌دهنده عدم پایبندی آنها به تعهدات است.

مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به برداشت‌های یک جانبه غربی‌ها در مورد توافقنامه ژنو خاطر نشان کرد: دولتمردان باید واکنش مناسبی در قبال این تحریم‌های جدید داشته باشند و متناسب با رفتار طرف مقابل، اقدام عملی انجام دهند چراکه مردم نیز قطعا انتظار دارند که دولت رفتار مناسبی نشان دهد.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند که این تحریم‌ها از قبل وجود داشته است در حالی که این برداشت آنهاست، تصریح کرد: دولت نباید در قبال عدم پایبندی طرف مقابل به توافقنامه سکوت کند لذا انتظار می‌رود دولتمردان با هوشمندی نسبت به این قضیه عکس‌العمل لازم و به هنگام را داشته باشند.


آیت‌الله مجتهدشبستری:
مسئولان یاوه‌گویی‌های آمریکا را پاسخ دهند

آیت‌الله محسن مجتهدشبستری در خطبه‌های نماز جمعه این شهر اظهار داشت: دولت آمریکا با این کارها بار دیگر فرمایشات مقام معظم رهبری را تایید کرد که دولت آمریکا قابل اعتماد نیست و تسلیم محض رژیم صهیونیستی است.

وی اظهار کرد:  اما با این حال و به کوری چشم رئیس جمهوری آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی غنی سازی اورانیوم را ادامه خواهیم داد و باید آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها بدانند ادبیات موهن، تنفرآمیز و ناپایدار آنان برای ملت ایران ارزشی ندارد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی همچنین از مسئولان خواست جواب یاوه‌گویی‌های آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی را بدهند.


حقیقت‌پور:
منتظر پاسخ «دولت حقوقدان» در قبال تحریم‌های جدید آمریکا هستیم

منصور حقیقت‌پور نماینده مردم اردبیل و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدام آمریکا در افزودن 19 فرد و شرکت به لیست تحریم‌های ضدایرانی، اظهار داشت: آمریکایی‌ها با این عملکردشان نشان دادند که مرکز ثقل‌شان ضربه خورده و هم‌اکنون بر پایه عدم ثقل، تصمیم‌گیری می‌کنند و سخن می‌گویند.

وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران برای بازگشت به وضعیت قبل از توافق ژنو چند ساعت بیشتر وقت نمی‌خواهد، افزود: ما هوشیارانه عمل می‌کنیم، ضمن اینکه قبلاً هم اعلام کرده بودیم که هیچ امیدی به آمریکایی‌ها برای راستگویی نیست چون آمریکا دیوار بی‌اعتمادی بلندی را طی این 60 سال بین خودش و ایران ایجاد کرده است و هنوز هم در حال بالاتر بردن ارتفاع این دیوار است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه یادآور شد: با این اقدام آمریکا، این بار جامعه جهانی در این زمینه قضاوت خواهد کرد و همه ناظر بر این روند بی‌اعتمادی و عهدشکنی آمریکا هستند؛ ما هم منتظر اعلام نظر صریح تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در این باره هستیم.


سخنگوی کمیسیون امنیت ملی:
 می‌شود به توافق ژنو عمل نکرد

در مقابل این واکنش دیپلماتیک نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اقدام آمریکا را نقض توافقنامه ژنو  خوانده است و تصریح کرده که «ایران نیز به عنوان یک طرف توافق طبیعتاً می‌تواند به بندها و موادی از توافق به علت نقض توافقنامه از سوی طرف آمریکایی، عمل نکند.»



محمدحسن آصفری:
نتیجه اقدامات آمریکایی‌ها به بن‌بست کشیدن روند مذاکرات خواهد بود

محمدحسن آصفری عضو کمیسیون امنیت ملی طی یادداشتی در روزنامه تهران امروز نوشت: بعد از توافقنامه هسته‌ای ژنو، انتظار از طرفین توافقنامه این بود که از دست زدن به هر نوع اقدامی که این توافقنامه را تضعیف کند یا با روح توافقنامه مخالف باشد، خودداری کنند. در این راستا ایران گام اول را برداشت و به بازرسان آژانس اجازه داد تا از سایت هسته‌ای اراک بازرسی به‌عمل آورند. همچنین فعالیت‌های هسته‌ای ایران نسبت به گذشته کندتر شد که این موضوع مورد تایید آژانس هم قرار گرفت.

با این حال طرف غربی بخصوص آمریکا هر روز به بهانه‌های جدید در صدد تضعیف توافقنامه بر آمده است. یکروز کنگره آمریکا تلاش می‌کند تحریم‌های بیشتری را علیه ایران اعمال کند. روز دیگر سناتورها طرح جدید تحریم آماده می‌کنند و در همان حال هم کاخ سفید با برخی بازی‌های سیاسی سعی دارد اینگونه وانمود کند که مانع تصویب تحریم تازه علیه ایران شده است.

اقدام آمریکایی‌ها تنها نتیجه‌ای که در برخواهد داشت به بن‌بست کشیدن روند مذاکرات خواهد بود آنها با این کارشان مذاکرات را دچار چالش خواهند کرد.متاسفانه شاهد هستیم با وجودیکه مدت زمان خیلی کوتاهی از زمان توافق ژنو گذشته است اما طرف آمریکایی با اقدامات خود نشان داده است که قابل اعتماد نیستند و با وجودی که یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده آنها ایرانی‌ها را به فریب‌کاری متهم کرده بود شاهدیم این طرف آمریکایی است که با نقض تعهدات خود در ژنو فریبکاری کرده است.


روزنامه آرمان روابط عمومی:
منتقدان توافق ژنو منافع شخصی و گروهی دارند!
 
آرمان روابط عمومی نوشت: خبرها وموضع‌گیری‌های مختلفی پس از مذاکرات ژنو شکل گرفت، عده‌ای همسو با دولت شادمانی خود را آشکارا بیان نمودند، برخی در جهت منافع حزب یا گروه خود بر طبل بدگمانی کوبیدند و آرامش نسبی که درکشور هویدا شده بود را نادیده گرفتند، برخی نیز با تمسک به شعارهایی که پایه و اساسی خود محورانه داشت، ساز و کار مذاکرات به زیر سنبه پرزور خود بردند و تازیانه‌های سخت وسنگین اتهام را در بعد وسیعی بر سر دیپلماسی ظریف کوبیدند، نقادی‌هایی که نشأت گرفته از به خطر افتادن منافع شخصی عده‌ای خاص بود جلوه‌گر شد.

در ادامه این یادداشت آمده است: عده‌ای در کشور در اندیشه دشمن‌سازی فرضی هستند، عزتمندی کشورشان را که در توافقنامه ژنو به خوبی آشکار است را به منزله ذلت قلمداد می‌نمایند وقتی شنیده می‌شود پس از تفوق در مذاکرات هسته‌ای که به حق ظریف وهمراهانش با جدیت وپشتکار به این توفیق تاریخی دست یافتند، 53 نفر از نمایندگان دست به قلم برده و وی را محکوم می‌نمایند ودرخواست استیضاح او را می‌کنند، نا خودآگاه نفس در سینه افرادی که تنها به فکر رشد و تعالی کشورشان هستند، حبس می‌شود.


کیهان:
دولت باید از فضای خوش‌بینی خارج شود/ مسئله اصلی غرب، «قدرت» ایران است

آمریکایی‌ها معتقدند توافق ژنو یک فرصت استثنایی برای کنترل ایران در اختیار واشنگتن قرار داده و می‌تواند مبنای محکمی برای وادار کردن ایران به امتیازدهی در سایر پرونده‌ها باشد.

تیم مذاکره‌کننده ایران باید از فضای خوش‌بینی کنونی خارج شود و بداند که اصولا بحث هسته‌ای ایران در هر دو شکل مورد بحث غرب، یک موضوع حاشیه‌ای است البته موضوعی که با همه حاشیه‌ای بودن یک شاخص برای ارزیابی قدرت ایران در دفاع از استقلال، هویت و حقوق خود است، مسئله اصلی غرب، «قدرت» ایران است که توانایی هسته‌ای با همه اهمیت آن یک نقطه در این قدرت است. توانایی ایران در مدیریت تحولات منطقه و شکل‌دهی به یک قدرت بزرگ منطقه‌ای و بین‌المللی نقطه کانونی و اصلی «قدرت» ایران است و از این روست که در بحبوحه بحث مذاکرات مقدماتی ژنو، جان‌کری پای بحث سوریه و حزب‌الله را به میان کشید و کاهش تحریم‌ها را منوط به کوتاه آمدن ایران در این قبیل پرونده‌ها کرد.


زنگ خطر برای توافقنامه ژنو

روزنامه تهران امروز نوشت: ایران در اعتراض به تحریم‌های جدید آمریکا، مذاکرات کارشناسی هسته‌ای در وین را متوقف کرد.

اقدام جدید آمریکا در تحریم 19 شرکت و شهروند ایرانی با واکنش فوری مقامات کشورمان مواجه شده است و ایران آن را نقض توافقنامه ژنو ارزیابی کرده است. 19 شرکت یاد شده پس از آن تحریم شدند که کاخ سفید روز چهارشنبه هفته گذشته با رایزنی‌های فراوان کنگره آمریکا را از تشدید تحریم‌های ایران منصرف کرد. یکروز بعد دولت آمریکا لیستی را منتشر کرد که نشان می‌داد 19 شرکت و فرد حقیقی ایرانی مشمول تحریم آمریکا شده‌اند. انتشار این خبر باعث شد تا تیم کارشناسی ایران که در وین مشغول مذاکره با هیات کارشناسی 5+1 بود تا درباره توافقنامه نهایی هسته‌ای به راه‌حلی برسند، مذاکره را نیمه تمام گذاشته و به ایران بازگردند. متعاقبا مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه هم اعلام کرد: مسئولیت عواقب اقدامات نسنجیده تماما برعهده دولت آمریکاست.عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه هم اقدام آمریکا را خلاف روح توافقنامه ژنو دانست و آن را تقبیح کرد. در همین حال برخی رسانه‌های آمریکایی هم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را تلاشی برای راضی نگهداشتن گروه‌های مدافع اسرائیل و تندروهای کنگره ارزیابی کردند.


کلمات کلیدی : تحریم ایران
 
 

شارژ ایرانسل

فال حافظ